Чт. 28 Березня 2024

На Івано-Франківщині три тваринницьких господарства отримали статус племінного репродуктора

В Івано-Франківській обл. цього року трьом суб’єктам господарювання у тваринництві присвоєно статус племінного репродуктора. Про це інформує пресслужба облдержадміністрації.

Зокрема, в галузі молочного скотарства статус племінного репродуктора голштинської породи отримало ТзОВ «Гудвеллі Україна», в галузі бджільництва — СОК «Селекціонер» та статус племінних пасік з розведення бджіл карпатської породи — ФОП Муляр Е.О.

В області розширено мережу сільськогосподарських підприємств племінної справи і на даний час функціонує: в молочному скотарстві — по 4 племінні заводи та репродуктори; в галузі м’ясного скотарства — 2 племінні репродуктори, у свинарстві та вівчарстві по одному племрепродуктору, в рибництві — один племінний завод та 3 племінні репродуктори, а також в бджільництві — 1 племінний бджолорозплідник та три племінні пасіки.

Крім того, в області працює ПрАТ «Івано-Франківське племпідприємство», яке надає послуги зі штучного осіменіння великої рогатої худоби.

«Селекційна робота в племінних господарствах з відповідними породами тварин в сучасних умовах спрямована на подальше їх відтворення, розширення та підвищення продуктивності», — зазначено у повідомленні.


Залишити коментар