Чт. 28 Березня 2024

Яка вартість салату олів’є в Україні та Польщі

В Україні купували продукти в столичному супермаркеті АТБ. У Польщі — в краківській Biedronce. Це подібна до української мережа магазинів.

“Якщо в Польщі хочеться скупитися дешевше, треба слідкувати за акціями. Наприклад, звичної вареної ковбаси у супермаркеті не знайдеш. Її можна замінити шинкою. Якщо треба саме ковбаса, то я йду в так званий “російський магазин”. Кілограм якісної варенки обійдеться у 220-250 гривень. На салат треба 300 грамів, вийде відповідно на 66 гривень. Я заміняю курятиною. Це дешевше. Два шматки філе обійдуться в 52 гривні. Кілограм картоплі в середньому коштує 8 гривень. Але якщо взяти миту і запаковану по 3-5 кілограмів, можна зекономити – вийде по 6. Кілограм моркви коштує 12 гривень, десяток яєць – 35-40, залежно від розміру. Банка горошку — 24 гривні, пів літри майонезу жирністю 67% – 22, банка маринованих огірків — 35 гривень”, – каже українка 37-річна Оксана Кравченко. Проживає в Кракові 3 роки.

Можна також замовити готовий салат із ресторану.

“У Польщі є схожий салат із картоплі. Там той самий набір продуктів, лише немає ковбаси. Продають його у вакумних упаковках по 70 гривень за 500 грам. Додав ковбасу і маєш традиційний олів’є. Якщо самому готувати, то кілограм салату обійшлася у 117 гривень”, – рахує Оксана.

В Україні кілограм картоплі обійшовся в 10,49 грн, моркви – 5,95. Десяток яєць коштує 32,7 грн, 550 г вареної ковбаси — 49,90. Зелений горошок продають по акції від 18 до 23 грн. Упаковка майонезу вагою 340 г коштує 23,6 грн, банка маринованих огірків 0,7 л — 32,20.

Приготувати кілограм салату обійдеться десь 110 грн.


Залишити коментар