Ср. 24 Квітня 2024

Овече молоко в Україні стало справжнім дефіцитом

Зараз фермерським товарам стало легше потрапляти на полиці великих магазинів і мереж. Проте все одно спостерігається певний дефіцит на крафтову продукцію. Так, наприклад, в деяких регіонах країни овече молоко – товар, якого катастрофічно не вистачає.

Про це розповіла керівниця проєкту «Лавка Традицій» (відділи з натуральними фермерськими та крафтовими продуктами українських виробників у мережі «Сільпо») Марина Булацька, передає SEEDS.

«Якщо говорити про те, що ми шукаємо цілий цей рік – це овече молоко. У центральному регіоні його катастрофічно не вистачає. Точніше його просто немає. Воно нас цікавить у першу чергу як сировина, яку ми будемо переробляти на власних сироварнях і з якої ми будемо робити йогурти та іншу продукцію», – зауважила Булацька.

Вона відзначила, що у проєкту є 5 власних сироварень по всій Україні, в яких використовують молоко коров’яче і козяче, а ось з овечим молоком виникли великі проблеми, хоча попит на таку продукцію якраз починає рости.

За словами Булацької, багато проєктів «Лавки Традицій» спрямовані на популяризацію саме крафтового і локального виробника. Один з останніх використовує вельми незвичайний метод – привозить самих покупців на місце виробництва крафтових товарів.

«Ми робимо Спеціальний рекламно-освітній проєкт “Агромандри” – ми вивозимо городян на день на ферму до наших резидентів. Це така собі мікро-подорож по своїй місцевості. Такі проєкти допомагають показувати, що це не тільки світовий тренд, але і підтримка малого бізнесу. Що це чесне людське виробництво, харчова безпека і ти розумієш кому ти допомагаєш своєю гривнею. Ці поїздки грають неймовірну роль у нашому проєкті. Ми намагаємося, щоб люди самі приймали рішення щодо вибору локальних виробників», – розповіла керівниця проєкту «Лавка Традицій».

Вона відзначила, що саме такі проєкти дозволяють людям самим переконається в тому, який це товар, що він зроблений принципово інакше.

«Трудомісткість такого процесу – це просто прірва між індустріальною та крафтовою продукцією», – наголошує Булацька.


Залишити коментар