Пт. 29 Березня 2024

В Україні знижуються закупівельні ціни на свинину через карантинні обмеження

Протягом останнього місяця закупівельні ціни на свинину в Україні знижувались через карантинні обмеження та зменшення імпорту. Про це повідомляють фахівці Асоціації «Свинарі України» (АСУ).

Так, на ринку побутує думка, що частково подешевшання свиней забійних кондицій пов’язане зі зростанням обсягів імпорту, зокрема з Євросоюзу. Однак імпортери запевняють, що це не так, а обсяги закордонних закупівель у листопаді навіть зменшились.

«Імпортні квоти на обвалену свинину з країн ЄС вичерпалися кілька місяців тому, на м’ясо на кістці — ще минулого місяця. Тож якби саме від цього залежала динаміка внутрішніх цін на свинину, котирування могли б не тільки не послаблюватися, а й мали б 10-12% зазору для висхідного руху. Проте наразі спостерігаємо зворотну ситуацію на ринку, що вказує на відсутність впливу імпорту. Зокрема на цінову динаміку наразі відіграє зменшення попиту на свинину з боку закладів харчування. Так, частина з них не пережила і перший карантин, робота решти «паралізована» в очікуванні чергового локдауну», — зазначив Василь Король, президент «Всеукраїнської асоціації імпортерів м’яса та м’ясопродукції».

Також він повідомив, що відповідні зміни ще раніше відчув ринок свинини ЄС, адже через зупинку роботи закладів громадського харчування відчутно просів попит на преміальні м’ясні частини, що зрештою вплинуло на ціну решти відрубів.


Залишити коментар