Ср. 17 Квітня 2024

Організація високих грядок – 30 ідей з фото

Традиційний метод городництва із глибоким перекопуванням землі, щоденними поливами та прополюванням, від якого болить спина, сьогодні має серйозного конкурента. Це, так званий «розумний город». Високі, теплі, вони ж розумні, грядки, в яких усе росте з мінімальним втручанням садівника, користуються попитом. Високі грядки не тільки спрощують догляд за рослинами, а й підвищують якість грунту, дозволяючи отримати і «розумний», і охайний город. Такі грядки дають можливість створити город навіть там, де місце не підходить для землеробства. Сьогодні ми зібрали 30 фотоприкладів високих грядок для вашого натхнення.

Організація високих грядок — 30 ідей з фото

Організація високих грядок — 30 ідей з фото

Основні правила організації високих грядок

    • Розміри. Висока грядка може бути будь-якої висоти, проте зручніше працювати із грядками висотою 30-60 см. Враховуйте, що чим вища грядка, тим більше буде потрібно землі для її заповнення.
    • Місце для грядки. Високі грядки можна зробити недалеко від будинку чи літньої кухні, щоб свіжі овочі до столу були завжди під рукою. Стіна будівлі допоможе захистити грядки від вітру. В той же час пам’ятайте про необхідність сонячного світла для рослин — високі грядки треба розміщувати з південної сторони будівель.
    • Мульча. Мульчуйте грядки після посадки. Це може бути скошена трава, солома, тирса, опале листя тощо. Мульча дозволить зберегти вологість грунту надовго та стримає ріст бур’янів.
    • Крапельний полив. Ідеально організувати для високих грядок крапельний полив. Це може бути сучасна автоматична система, а може — крапельний полив з пластикової пляшки.
    • Місце для проходу. Між високими грядками мають бути достатні проходи — не тільки для садівника, а й для тачки.

Організація високих грядок — фото без коментарів


Залишити коментар