Чт. 25 Квітня 2024

Українець змайстрував трактор, в якому «Фольксваген» і «Москвич» під одним капотом

В Україні інженерами-винахідниками люди стають за необхідністю. Так, житель села Топило Знам’янського району, що на Кіровоградщині, Микола Бойко  власноруч, не маючи серйозного матеріального ресурсу, дорогих верстатів, креслень і… технічної освіти, змоделював трактор для роботи на подвір’ї, на городі та в саду.

“Я купив мотор від «Фольксвагена», дизельний. Тракторець компактний, важить 700 кілограмів. Має дві коробки передач. Одна — від «Москвича», друга — ГАЗонівська. Скомбінував понижені й високі передачі. Шістнадцять(!) швидкостей — уперед, чотири — назад. Що хочеш до нього чіпляй — культиватора, косарку, плуга. Можна садити картоплю, можна вибирати. За потреби — повзе, як павучок, або розганяється до 90 кілометрів на годину. На трасі мчить так, що… працівники поліції дивуються”,  — пишається кожним своїм рішенням на шляху поетапного конструювання Бойко, пише видання Голос України.

Як розповів винахідник,  така техніка не реєструється в МРЕВ: кабіни немає — значить не для перевезення пасажирів, значить малошвидкісна модель.  Під капотом зконструйованого трактора — дев’яносто кінських сил.


Залишити коментар