Чт. 25 Квітня 2024

Президента Академії аграрних наук Гадзало піймали на хабарі: йому загрожує до 10 років за ґратами

Президенту Національної академії аграрних наук України повідомили про підозру через отримання хабаря у вигляді елітного позашляховика.

Правоохоронці вручили підозру директору національної академії аграрних наук Ярославу Гадзалу через елітний позашляховик, який він отримав в якості “подяки”

Про це повідомила прес-служба Нацполіції. Пише agroreview.com.

Відзначається, що Гадзало отримав “винагороду” – елітний позашляховик – за включення особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшу передачу відповідних матеріалів на розгляд президії НААН.

Посадовцю повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання керівнику НААН запобіжного заходу, а також повідомлення про підозру іншим фігурантам, причетним до правопорушення.


Залишити коментар