Чт. 28 Березня 2024

Вітчизняні грибівники хочуть приєднатися до святкування Дня грибів 15 жовтня

15 жовтня в англомовних країнах: США, Австралії та Новій Зеландії відзначають Національний День грибів. Грибовиробники України виступають за приєднання України до ряду країн, в яких 15 жовтня святкується як День грибів.

Про це повідомляє Національне грибне інформаційне агентство УМДІС.

Запрошення приєднатися до цієї міжнародної практиці Україною було отримано в цьому році від колег з Австралійської асоціації грибовиробників AMGA.

«В Україні грибів споживають в середньому 1,3 кг на рік на душу населення. Це менше ніж, наприклад, в Австралії, де споживання більше 3 кілограмів на людину. Але значно більше, ніж в Південній Америці, або Середній Азії. Всі гриби містять білок, мінеральні речовини, вітаміни, особливо вітамін D. Чим правильніше готувати гриби – тим більше користі вони дадуть організму – важливо про це нагадувати. Тому відзначати 15 жовтня Національний День Грибов – хороша світова практика, і ми хочемо, щоб Україна до неї приєдналася », – прокоментував директор Національного грибного інформаційного агентства УМДІС Максим Єнченко.

Довідка: перша країна, яка визнала 15 жовтня національним Днем грибів, – США. Ініціатор – американська асоціація грибовиробників Mushroom сouncil. У США, Австралії та Новій Зеландії в цей день оголошують результати нових досліджень про властивості грибів, інформують населення, в яких поєднаннях і стравах гриби готувати корисніше за все, також організовують конкурси та розваги.


Залишити коментар