На дослідження поширення COVID через м’ясо виділять 1 млн доларів

Мільйон доларів виділив Департамент сільського господарства США (USDA) на дослідження того, як вірус SARS-CoV-2 може передаватися в ланцюжку поставок яловичини.

Дослідники будуть відстежувати ланцюжок поставок від ферми до столу. Реалізація проєкту почнеться вже в жовтні. Дослідження, очолюване ученими з Техаського університету, спрямоване на зниження ризику зараження вірусом SARS-CoV-2 споживачів і людей, які працюють в м’ясній промисловості.

Хоча наразі не існує доказів того, що вірус поширюється через продукти харчування або упаковку, “це не означає, що ми не повинні вивчати такі варіанти, просто щоб переконатися, що ми розуміємо, як вірус поводиться по всьому ланцюжку постачань”, – зазначають у Департаменті сільського господарства США.

Дослідники вивчать вплив вірусу на різні стадії переробки і упаковки м’яса і його здатність виживати на м’ясі і пакувальному матеріалі під час транспортування і в торгових точках, зазначає Сапна Чітлапіллі Дасс, яка очолює проєкт.


Залишити коментар