Пт. 19 Квітня 2024

Мінекономіки розширить аграрний реєстр на всі області України

Як повідомила прес-служба Міністерства, друга фаза тестування аграрного реєстру проводитиметься в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ), відібраних за конкурсом.

“Загалом пілотний проект охопить 53 ОТГ у всіх областях України”, – йдеться у повідомленні.

Які області охопить реєстр

Зокрема, 2 вересня аграрний реєстр запрацює в 17 громадах на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей.

З 16 вересня до реєстру приєднаються 36 громад на території Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

У міністерстві зазначають, що зареєструватися в аграрному реєстрі онлайн вже зараз може будь-який український фермер.

Що таке аграрний Реєстр

  • 31 січня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України запустило в пілотному режимі Державний аграрний реєстр для оперативної взаємодії агровиробників з органами державної влади.
  • Реєстр дозволить фермерам відстежувати інформацію про себе і виправляти помилки в чотирьох реєстрах: державному земельному кадастрі, реєстрі юридичних і фізичних осіб, реєстрі прав і реєстрі тварин.
  • Пілотний проект спочатку реалізувався в шести областях: Київській, Черкаській, Одеській, Львівській, Волинській та Миколаївській.
  • Станом на 13 лютого 2020 року аграрним реєстром вже почали користуватися перші 200 фермерів.

Залишити коментар