Пт. 29 Березня 2024

Майстер на всі руки: фермер власноруч зробив унікальний трактор

«Якщо хочеш зробити щось добре, зроби це сам» – вважає білоруський фермер Армен Василян. Будучи ковалем за професією, Василян поставив собі за мету створити власними руками трактор своєї мрії, пише Agri-gator.

Незважаючи на те, що Білорусь славиться тракторами Мінського заводу, за словами місцевих фермерів, не у кожного є можливість їх придбати.
«Звичайно, є спосіб заощадити й купити китайську техніку сумнівної якості, але особисто мені не хотілося ризикувати» – розповідає фермер-винахідник Армен Василян.

Пустивши в хід власну фантазію, запчастини від різних машин і підключивши золоті руки, Василян створив унікальну сільгосптехніку.

В основі всієї конструкції лежить саморобна рама, двигун взятий від ВАЗ-2106, який через перехідну плиту працює з коробкою від старої Ауді-100 третього покоління. Рульове управління з гідропідсилювачем тут від Мерседесу, і як зізнається умілець, в іншому, по дрібницях, в створенні цього саморобного трактора своїми запчастинами взяло участь ще близько п’яти різних машин.

«Для збільшення тягового зусилля я встановив понижуючий редуктор, так що не дивлячись на просте і легке управління, порівнянне з будь легковиком, цей трактор – повноцінний трудівник» – додає Арсен Василян.

У трактора є навішування з гідроциліндром, завдяки чому він може працювати з плугом, бороною, сівалками, в тому числі і овочевими, проводити роботи по підгортанню, обприскуванню, та в загальному, робити все те, що роблять легкі колісні трактори заводського виробництва.

Свій унікальний саморобний трактор фермер офіційно зареєстрував як саморобний транспортний засіб, отримав держномер і тепер може їздити на ньому не тільки по полях, а й по дорогах загального користування. Що він із задоволенням і робить, викликаючи непідробний інтерес очевидців, багато з яких, до слова, дивувалися, дізнавшись що це – саморобка.


Залишити коментар