Пт. 29 Березня 2024

На Львівщині голова селищної ради незаконно вилучила з держвласності 9 земельних ділянок

Зловмисницю, 58-річну мешканку одного з селищ Яворівського району, підозрюють у незаконному вилученні дев’яти земельних ділянок з державної власності та передачі їх у приватну.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Сьогодні, 29 липня, слідчі Яворівського відділу поліції повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Селищного голову, причетну до незаконної передачі мешканцям земель державної власності, викрили слідчі Яворівського відділу поліції спільно із співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області за процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 58-річна місцева мешканка одного з селищ міського типу Яворівського району, виконуючи обов’язки селищного голови, у період від 2007 по 2010 роки незаконно вилучила із державної власності земельні ділянки загальною площею 2,7103 га.

Зокрема, встановлено 9 фактів незаконної передачі у власність громадянам земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, які насправді належать до земель державної власності, чим завдала державі збитків на суму майже 3 мільйони гривень.

Досудове розслідування триває.


Залишити коментар