Пт. 19 Квітня 2024

В Україні за три місяці встановили 1500 домашніх сонячних станцій

У квітні-червні 2020 року близько 1500 українських домогосподарств встановили домашні сонячні електростанції. Про це повідомляє пресслужба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України на своїй сторінці у Facebook, пише agronews.ua.

«Використовуючи електроенергію з енергії сонця, сім’ї самостійно забезпечують свої енергетичні потреби і економлять на комунальних послугах. Якщо встановити акумуляторне обладнання, то можна стати фактично автономним і енергонезалежним», – написав в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура.

У свою чергу заступник голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко звернув увагу на те, що СЕС встановлені домогосподарствами – це мала розподілена генерація. «Використання енергії у точці її виробництва сприяє уникненню втрат в мережах при транспортуванні електроенергії», – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні названо, чому ціна на цибулю цього року вдвічі нижча минулорічної

Зазначається, що станом на 1 липня 2020 року, вже понад 25600 домогосподарств в Україні використовують «чисту» електроенергії, встановивши сонячні електростанції. Обсяг вкладених сім’ями інвестицій перевищує 520 млн євро, а сумарна потужність всіх домашніх СЕС досягла 658 МВт.

В Україні ТОП-5 областей за кількістю приватних СЕС входить Дніпропетровська – з майже 3500; Тернопільська – з понад 2200; Київська – з понад 2000; Івано-Франківська – з понад 1900 та Закарпатська область – з майже 1600 домашніми СЕС.


Залишити коментар