Пт. 19 Квітня 2024

На Київщині знищили майже 4 тисячі свиней

У Глушках Київської області знищили 3765 свиней задля уникнення поширення і ліквідації спалаху африканської чуми свиней. Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.

Зазначається, що АЧС виявили 22 липня при лабораторному дослідженні двох трупів свиней однієї з місцевих агрофірм, через що територію свиноферми визнали осередком африканської чуми. Наразі на місці оголошено карантин, до епізоотичного вогнища заборонений вхід людей та в’зд транспорту.

Відомо, що свиней умертвили безкровним методом та спалили на місці агрофірми разом із виявленими 22 трупами тварин. До ліквідації спалаху африканської чуми свиней залучили 45 спеціалістів Держпродспоживслужби та державних установ ветеринарної медицини.

Нагадаємо, не так давно через африканську чуму свиней Німеччина вирішила побудувати стіну на кордоні з Польщею. За словами німецьких чиновників, стіна є запобіжною і призначена лише для боротьби з перебіганням заражених чумою свиней із Польщі. Проте, в Варшаві запевняють, що на німецькому кордоні не зафіксовано спалаху хвороби.


Залишити коментар