Ср. 24 Квітня 2024

Фермери Закарпаття виробляють унікальну піцу з м’ясом равлика

Перша Закарпатська Равликова ферма, що в Нижньому селищі, почала випікати домашню піцу з м’ясом равлика. Як каже туризмознавець Федір Шандор, задум виник завдяки маленьким туристам.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією Varosh.

Сучасні діти завжди і всюди запитують про дві речі: піцу і бургери. Тепер в Україні є власна унікальна закарпатська варіація піци, ідею якої можна розвивати.

“Засновники ферми відреагували на “вимогу ринку”, так і виникла ідея равликової піци. Равлика ні з чим не порівняєш, а смак схожий на молоду курятину”, – каже Федір Шандор.

Тістом для піци слугує файна закарпатська домашня перепічка. Жодних купованих заготовок, усе роблять на фермі. У майбутньому, кажуть на фермі, тісто можна трансформувати в італійський формат.

Начинка нової піци також винятково місцева: рубане свіже равликове м’ясо, томати, Турянський часник і відомий Селиський сир.

Наразі ферма працює над технологією тіста і візуальним оформленням равликової піци.

Закарпатське підприємство постійно вигадує нові гастрономічні фішки: равликову ікру, сирокопчений равлик на виноградній лозі, равлики під різними соусами або мариновані в олії.


Залишити коментар