Пт. 26 Квітня 2024

Зеленський шукає “аграрного” міністра

Президент Володимир Зеленський розраховує, що максимум у вересні в Україні з’явиться “аграрне” міністерство й буде призначено міністра. Про це він заявив під час зустрічі з представниками бізнесу Волинської області.

Пише SEEDS.org.ua  за інформацією Укрінформу.

Президент додав, що чекає на пропозиції від фермерів та переробників сільськогосподарської продукції щодо кандидатур на посаду “аграрного” міністра.

“У нас залишився один сесійний тиждень, саме наступний, а потім Верховна Рада у нас відпочиває, тому я не знаю, чи ми встигнемо призначити нового міністра і створити міністерство так швидко, але максимум у вересні.., коли вийдуть депутати знову працювати, – так, ми призначимо, у нас буде окремий міністр сільського господарства”, – сказав Зеленський.

Кабінет міністрів призначив головою комісії з проведення реорганізації Міністерства аграрної політики та продовольства України Олександра Черних. 6 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про намір новообраного Кабінету міністрів створити окреме Міністерство агропромислового комплексу, а також окрему посаду для члена уряду, який буде займатися розвитком промисловості.

Нині міністром економіки, торгівлі та сільського господарства є Ігор Птерашко.

В кінці серпня 2019 року Міністерство аграрної політики і продовольства об’єдналося з Міністерством економічного розвитку і торгівлі в одну структуру – Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.


Залишити коментар