Пт. 29 Березня 2024

Стало відомо, чому зросла ціна на українські яблука нового врожаю

Аграрії півдня України приступили до збирання ранніх яблук. Ціни на перші партії виробники встановили у 2 рази вище, ніж минулоріч. Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit, пише agronews.ua

За словами самих виробників, сезон раннього яблука в поточному році почався на тиждень пізніше через несприятливі погодні умови в весняний період.

Ціни на перші партії ранніх яблук українські господарства встановили на рівні 15-24 грн / кг ($ 0,56-0,89 / кг), що в середньому майже в 2 рази дорожче, ніж на початку минулого сезону.

Активність оптових покупців поки досить низька, так як місцеві садівники пропонують раннє яблуко невеликими обсягами, більші партії даних фруктів з’являться на ринку вже в найближчі 2 тижні.

При цьому, попит на ранні сорти яблук на сьогоднішній день оцінюється як стриманий, незважаючи на те, що в поточному сезоні валовий збір даних фруктів істотно нижче торішнього. Українські садівники сподіваються, що темпи збуту яблука прискоряться, а ціни почнуть зростати з виходом на ринок яблук більш пізніх сортів.


Залишити коментар