Сб. 20 Квітня 2024

Податок на пай: Шмигаль підтримав доопрацьований законопроект

Шмигаль підтримав доопрацьований законопроект №3131-д про детінізацію в АПК.

Податок на пай можуть запровадити в Україні, якщо Верховна Рада підтримає проект закону № 3131 про детінізацію виробництва сільгосппродукції. Про це повідомив прем’єр-міністр  Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Заплати шість тисяч гривень: влада готує податковий “сюрприз” фермерам

“Я наголошував, що запропонований депутатами законопроект № 3131, яким пропонувалося збільшити податок на гектар для малого фермера, варто доопрацювати. Особливо в умовах кризи, коли фермери навпаки потребують підтримки від держави”, — зазначив Шмигаль.

За словами глави уряду, 9 липня парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики запропонував більш конструктивний варіант законопроекту про детінізацію сільськогосподарських земель.

“Для фізичних осіб-підприємців, зокрема сімейних фермерських господарств, ставка податку зменшена з 5% до 2% від нормативної грошової оцінки, а перші два роки (2021−2022 роки) пропонується пільговий перехідний період із нульовою ставкою”, — зазначив прем’єр.

На його думку, детінізація разом із програмами підтримки аграріїв сприятимуть розвитку малого та середнього фермерства в Україні.


Залишити коментар