Вт. 23 Квітня 2024

Ціни на херсонські кавуни увійшли у карколомне піке

Сезон раннього кавуна в 2020 році дещо затримався через холодну весну, тому ціни поки що вище торішніх. Однак наразі зниження ціни на ранній кавун, вирощений в південних регіонах України, істотно прискорилося.

Повідомляє SEEDS.org.ua  за інформацією EastFruit.

Минулого тижня середня оптова ціна на кавун з Херсонської області України досягала 20 грн/кг, однак сьогодні його можна вже придбати навіть за 11 грн/кг при реалізації дрібним оптом і ще дешевше, при відвантаженні з господарств.

Водночас підтримку цінам на кавун може надати порівняно високий рівень цін на черешню, абрикос і ягоди в 2020 році. Та й ціни на яблуко також в 2020 році б’ють всі рекорди, і його доводиться імпортувати.

Експорт кавуна з України продовжує знижуватися вже чотири роки поспіль на тлі посилення конкуренції на цьому ринку. У 2019 було експортовано всього 14,3 тис. Тонн свіжого кавуна, хоча в 2015 році експорт досягав 29,3 тис. Тонн.

Основні експортні ринки збуту для українського кавуна – це Литва, Естонія, Польща і Латвія. З Білорусі, яка раніше була великим покупцем, Україна майже повністю витіснили російські постачальники кавуна.

Головні експортні відвантаження кавуна з України припадають на серпень. Перші партії кавуна, зазвичай вдається експортувати в червні, а останні – в жовтні.


Залишити коментар