Як варити молоду картоплю правильно і смачно: простий і доступний рецепт

картопля

Фото з відкритих джерел.

Як варити молоду картоплю? Навіть таке просте, на перший погляд, питання, вимагає правильного підходу і має свої нюанси. Для цього тобі знадобляться прості інгредієнти і знання кількох моментів її приготування.

Читай на tochka.net секрети приготування молодої картоплі з кропом і часником:

  • Купуючи молоду картоплю, перевір, чи легко з неї зчищається шкурка. Це можна зробити навіть нігтем, зате згодом тобі буде набагато легше її чистити.
  • Молода картопля, як відомо, має дуже тонку шкірку, яку немає потреби зрізати ножем. Достатньо просто поскоблити або ж скористатися металевою мочалкою.
  • Ще один спосіб чистки – закинути молоду картоплю в пакет, насипати крупної солі і гарненько потерти. Вибирай, що тобі зручніше.
  • Готову молоду картоплю бажано трохи підсушити на вогні, щоб випарилася зайва вода, і картопля не була рідкою і рихлою. А вже потім додавати в неї масло і кріп.

Молода картопля з кропом – це по-справжньому літня свіжа страва, яка дуже швидко готується і виходить надзвичайно ароматною, апетитною і смачною.

Молода картопля з кропом – інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі,
  • 2 зубки часнику,
  • пучок кропу,
  • 100 г вершкового масла,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • 1 ст. ложка солі,
  • 1-1,5 л води.

Молода картопля з кропом – приготування:

  1. Молоду картоплю гарненько помий і почисти. Велику розріж на кілька частин, дрібну картоплю можна залишити цілою. Важливо, щоб картопля була однакового розміру, тоді вона звариться рівномірно.
  2. Поклади молоду картоплю в каструлю і залий водою із розрахунку, щоб вона покривала картоплю на 1-2 пальці.
  3. Доведи воду до кипіння, посоли і вари молоду картоплю під кришкою на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин в залежності від розміру і сорту. Перевірити готовність картоплі можна, проткнувши її виделкою або ножем.
  4. Поки вариться картопля, підготуй заправку. Для цього подрібни кріп. Часник пропусти через часничницю. Змішай кріп із часником, трохи посоли і поперчи.
  5. З готової картоплі злий воду, а саму картоплю трохи підсуши на повільному вогні 10-20 секунд, періодично струшуючи, щоб википіла вся вода.
  6. Додай у готову молоду картоплю кріп із часником, закинь вершкове масло, накрий кришкою і кілька разів струсни, щоб все гарненько перемішалося.
  7. Подавай варену молоду картоплю з кропом і часником як гарнір до м’ясних і рибних страв або ж із салатом зі свіжих овочів, наприклад, з салатом з огірків і капусти.

Залишити коментар