Рецепт класичного пляцка «Спартак», якому вже 35 років
Про торт «Спартак» чули всі. Його рецепт вже існує більше 35 років. Ніжний крем і шоколадні коржі з медовим смаком – це справжня райська насолода!
Для приготування торта знадобляться такі інгредієнти:
Для коржів:
- 3 склянки борошна;
- 1 склянка цукру;
- 2,5 ст. л. какао;
- 50 г маргарину;
- 6 ст. л. молока;
- одне куряче яйце;
- 2 ст. л. рідкого меду (або розтопленого);
- 1 ч. л. соди.
Для крему:
- 1,5 ст. л. борошна;
- 300 г масла вершкового;
- 500 г молока;
- 1,5 ст. л. крохмалю;
- 250 г цукрової пудри.
Як приготувати класичний торт «Спартак»
Готуємо коржі
Змішайте всі продукти, зазначені вище для коржів. Борошно поки не чіпайте. Поставте змішану масу на плиту і доведіть на невеликому вогні до кипіння, після зніміть.
Просійте борошно і додайте його в остигнула масу. Замісіть тісто і розділіть його на сім шматків. Всі шматки розкачайте в тоненькі пласти.
Розігрійте духовку і поставте випікатися коржі. Готуйте при 180 ° приблизно 5-10 хвилин. Слідкуйте за готовністю.
Готуємо крем
Половину молока нагрійте, а другу змішайте з крохмалем і борошном, перемішайте до однорідного стану. Потім влийте в підігріте молоко і доведіть до кипіння, при цьому весь час мішайте. Як закипить, приберіть з вогню і дайте охолонути.
В м’яке масло всипте цукрову пудру і збийте до однорідної маси. Поступово масляну масу додайте в молочну суміш, після кожного додавання збивайте.
Збираємо торт
Кожен корж промажте тонким шаром крему, зберіть в стопку і змастіть верхівку і боки торта.
Прикрасити ви можете збитими вершками або натертим шоколадом.
Приберіть пляцок на 3-4 години в холодильник.
Залишити коментар