Різдвяне диво: напередодні Нового року в Україні подешевшало м’ясо
Українські виробники знизили ціни на м’ясо свійської птиці. Про це свідчать дані Держстатистики. Так, у червні середні ціни виробників м’яса свійської птиці становили 40 грн/кг, у жовтні – 39 грн/кг, а у листопаді – 38,6 грн. За даними АМКУ, виробництво м’яса птиці в Україні — це 93% курятини і 7% інших видів (індичка, качка, гуси).
Повідомляє SEEDS.org.ua за інформацією УНН.
Окрім того, впали середні ціни виробників свинини – на 2%, до 66,6 грн за кг продукту.
При цьому, виробники м’яса великої рогатої худоби (переважно яловичина та телятина) підвищили середні ціни на продукт – на 0,7%, до 67,6 грн за кг. Йдеться про вартість свіжого чи охолодженого продукту.
Таким чином, курятина залишається найдешевшим видом м’яса в Україні.
Нагадаємо, в Україні курятина дешевша, ніж у Польщі, Угорщині та Іспанії. За останні роки Україна стала одним з найбільших постачальників курятини у ЄС.
Фахівці пояснюють успіх вітчизняного продукту в Європі конкурентною перевагою – доступною ціною. Зокрема, українська птиця увійшла до великих споживчих сегментів ресторанів, їдалень, промислових кухонь, на які припадає 65% продажів на німецькому ринку.
Залишити коментар