Дієтолог розвіяла міфи про харчування за новорічним столом
Дієтолог Надія Пахірко розповіла про популярних серед тих, що худнуть міфах, що стосуються харчування в новорічну ніч. Експерт у своєму Instagram-акаунті пояснила, що робити, щоб святкове застілля пройшло максимально безболісно.
Спеціаліст порадила не влаштовувати після рясної трапези розвантажувальний день, оскільки таким чином людина тільки посилить стрес.
“Переїдання – це стрес для організму. І голод – це стрес. Ви кидаєтеся з крайності в крайність, знущаєтесь над своїм тілом. У такій ситуації організм буде захищатися”, – підкреслила Пахірко.
Вона зазначила, що після розвантаження не виключений зрив, і так по колу: “зажор – голод – зажор і т.д.”.
Дієтолог радить забути про розвантаження, а просто “жити звичайним життям”.
Також Надія Пахірко розвінчала переконання тих, що худнуть, які вірять, що все, що з’їдається вночі, йде в жир.
“Якщо ви не спите, то ваш організм працює. Йому потрібна енергія. Всі системи в робочому стані і не сплять разом з вами. Тому в жир, як завжди, підуть тільки зайві калорії, які організм не встигне витратити”, – написала нутриціолог.
Вона радить у новорічну ніч більше рухатися.
“Раз вже почала порушувати, то наповну. Від одного разу нічого не буде”, – так думають багато жінок і кидаються знищувати всі страви на святковому столі.
Експерт з харчування рекомендує їсти все, але потроху, намагатися не переїдати.
Також дієтолог не радить після новорічної ночі бігти в зал “відпрацьовувати”.
“Теоретично це можливо, але на практиці ми сильно переоцінюємо свою фізактівность. Силове або кардіотренування середньої інтенсивності витрачає близько 300-400 ккал за 1 годину. Якщо пуститися у всі тяжкі, запросто можна наїстися 1500-2000 ккал. Це 5-6 годин у спортзалі!”, – пояснює Надія Пахірко.
Залишити коментар