Пт. 26 Квітня 2024

Тернопільський ЦРМС продовжує розширювати коло своїх партнерів

Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» давно став майданчиком розвитку ділової активності Тернопільщини. Для успішного впровадження реформи децентралізації важливо залучати до цього процесу партнерські організації. У Тернопільському ЦРМС регулярно проходять робочі зустрічі з метою пошуку нових партнерів, які готові до співпраці.

Днями директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Віктор Литвинчук зустрівся з представником громадської організації «Тернопільська аграрна дорадча служба» Святославом Абрам’юком.

Обговорено стан впровадження реформи децентралізації в Тернопільській області. Віктор Литвичнук зазначив, що зараз на Тернопільщині створено 55 ОТГ, з якими працює команда Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування.

«З першого дня запуску реформи децентралізації ми працюємо з об’єднаними територіальними громадами. Функції Тернопільського ЦРМС полягають не лишень у створенні передумов для об’єднання територіальних громад, але й забезпеченні спроможності тих ОТГ, які вже утворилися. Відтак Тернопільський ЦРМС здійснює інформаційний, організаційний, методичний, навчальний і розвитковий супровід громад Тернопільщини від їхнього утворення до виходу у самостійне суспільне і фінансове життя», – додав Віктор Литвинчук, директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

Досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці між Тернопільским ЦРМС та Тернопільською аграрною дорадчою службою, зокрема в напрямку підтримки розвитку кооперативного руху в об’єднаних територіальних громадах. Форми співпраці сторони обговорять під час наступних зустрічей.

Тернопільська аграрна дорадча служба – організація, яка ставить за мету підвищити рівень розвитку сільських територій на Тернопільщині через надання дорадчих послуг:

  • бухгалтерські послуги у сфері сільського господарства;
  • реєстрація та супровід фермерських господарств;
  • розробка бізнес-планів та написання проектів розвитку с/г виробництва, фермерського господарства чи кооперативу;
  • підготовка документів для отримання фінансової підтримки.

Залишити коментар