Деякі породи собак володіють своїми особливостями характеру, які стануть перешкодою для того, щоб вихованець ужився з дитиною, інформує Ukr.Media.

Які собаки не підходять для сімей з дітьми:

Акіта-іну. Дуже привабливий пес, проте володіє своєю власною філософією. Вони не люблять сторонніх, особливо дітей. До членів своєї сім’ї налаштовані лояльно, проте можуть не підкорятися, роблячи так, як їм бачиться правильним. Наприклад, вони можуть проявити агресію до людини або іншої тварини та не реагувати на ваші команди. До речі, навіть якщо акіта-іну буде менше свого супротивника, гордий пес все одно вступить в сутичку.

Хаскі. Синьоокі красуні, звичайно, дуже ласкаві, однак пам’ятайте про те, яких вони значних габаритів. Хаскі не може контролювати наплив любові і ніжності, до того ж, вони дуже рухливі і потребують уваги своїх господарів. Навряд чи в людини з маленькою дитиною є зайві пару годин часу, які необхідні тільки для вигулу.

Чихуахуа. У даному випадку варто пожаліти тварину скромних розмірів: навряд чи діти зможуть ставитися до нього дбайливо і уважно. Ці собаки дуже ревниві і цілком можуть зненавидіти нового члена сім’ї, якому господарі почали приділяти увагу.

Коргі. Попри скромні габарити, коргі поводяться домінантно стосовно людини, яка не змогла встановити необхідні межі і показати, хто в сім’ї є головною. Потім собаку дуже важко перевчити. Дитину коргі апріорі буде сприймати як того, над ким можна домінувати.

Пекінес. Представникам цієї породи не подобається, коли хтось починає нахабно порушувати межі їх особистого простору, так що, захищаючись, вони цілком можуть вкусити дитину.

Алабай. Собака дуже велика, яка ненавмисно може зробити боляче дитині. Під час гри вони не відразу слухаються команд, тому що по своїй природі трохи уповільнені.

Також в силу різних причин заводчики не рекомендують в якості вихованця: далматинця, басенджи, добермана, російського тоя.