Пт. 19 Квітня 2024

Український сільський туризм може отримати власний дизайн та сервіси

Американське агентство з розвитку USAID починає підтримку сільського туризму в Україні - на Закарпатті та на півдні країни.

Американське агентство з розвитку USAID починає підтримку сільського туризму в Україні – на Закарпатті та на півдні країни. Про це повідомив представник програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” Анджей Шафернакер, пише УНІАН.

“Ми плануємо запускати два пілотні проекти – на Бессарабії та Закарпатті, щоб допомагати новим бізнесам розвиватися у сфері сільського туризму”, – сказав він. За словами Шафернакера, великі міста України досягли успіху в туризмі й навіть створили власний бренд, але туристам не вистачає альтернативних активностей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Закарпатті 82-річний чоловік ще досі займається вівчарством

“Коли туристи приїжджають у Київ або Львів, вони насолоджуються кафе, ресторанами, магазинами, якимись визначними пам’ятками в центрі… Але більше їм обирати нема з чого. Тому USAID дійсно хоче вкластися в розвиток сільського туризму. Це хороша альтернатива з великими очікуваннями, для якої можна розробити свій дизайн, свою продукцію та сервіси”, – сказав він. Підтримка українського сільського туризму буде здійснюватися в рамках п’ятирічної комплексної програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” з бюджетом в 40 млн грн. З них 12 млн грн будуть виділятися у вигляді грантів на проекти у сферах туризму, інформаційних технологій, харчової промисловості та інших сферах економіки.