Чт. 18 Квітня 2024

Іноземці, особливо росіяни, не зможуть купувати українську землю

Згідно з чинним земельним кодексом іноземці не можуть отримати у власність будь-які землі, не тільки сільськогосподарського призначення.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький.

«Дана норма залишиться чинною. Українці мають право, держава, територіальні громади – теж, українські юридичні особи, які належать іноземцям, також зможуть отимати доступ до землі. Тобто вони мають бути офіційно зареєстровані, платити податки та попадати під юрисдикцію. Законодавство теж може мінятися», — сказав він.

За його словами, росіяни, як мешканці країни-агресора, не зможуть взагалі ніяк купити українську землю. «Російські компанії, які володіють іноземним капіталом та які мають юридичну особу в Україні, не зможуть купити землю. Такі фірми будуть перевірятися при реєстрації. В нас є спецслужби, які працюють і займаються саме цим питанням. Буде як первинний контроль, так і постійний моніторинг», — наголосів Висоцький. За його словами, якщо буде виявлено порушення, землі будуть експроприюватися на користь України.

За словами Висоцького, законопроект про обіг земель подадуть до Верховної Ради до 1 жовтня. “Доручення президента буде виконано. З грудня перестане діяти мораторій на заборону купівлі-продажу сільгоспземель”, – сказав він.


Залишити коментар