Українська історія успіху: як у Долині лохину вирощують (Фото)
Під час робочого візиту у Долинський район голова Івано-Франківської ОДА Денис Шмигаль відвідав підприємство, яке вирощує лохину.
У місті Долина працює високотехнологічне сільськогосподарське виробництво саджанців лохини та інших ягідних культур мікробіологічним способом “in-vitro”, інформує “Галка”.
“Це справжня українська історія успіху! Лохина – це не лише дуже смачно, але й економічно цікаво! Ринок лохини має потенціал зростання в Україні ще на 99%”, – пише Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.
Голова ОДА розповідає, що ТзОВ «Долина-Агро» запрошує місцевих підприємців до участі у роботі місцевого ягідничого кластеру (кооперативу) для закладання власних плантацій.
Довідково. Лохина — ягоди, забарвлені в колір індиго з сизуватим нальотом. Тривалий час чорниця була відома, як «Європейська лохина», оскільки лохина не вирощувалася в Європі до 1930х років. Відрізнити лохину від схожої на вигляд чорниці легко, розрізавши ягоду навпіл. У лохини світло-зелена середина, в той час, як у чорниці червона або фіолетова. На відміну від чорниці, ягоди лохини ніжніші на смак, пишуть Версії з посиланням на Правда іф.
Залишити коментар