Пт. 19 Квітня 2024

Земля в Україні має продаватися по $10 тис. за гектар – Тарас Дзьоба

При оцінюванні вартості землі в Україні слід брати за приклад модель Аргентини, яка за умовами ведення бізнесу і кон’юнктурою ринку близька до української. Отже, ціна на землю в нашій країні має становити $10 тис. за гектар, – повідомляє landlord.ua.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю Landlord висловив начальник відділу закупівель компанії «Бунге Україна» Тарас Дзьоба.За словами експерта, вирішуючи питання встановлення ціни на землю в Україні, слід враховувати той факт, що земля – це насамперед актив, який може генерувати прибуток. Тож залежно від того, який прибуток може дати та чи інша земельна ділянка, і здійснюється оцінка.

ЧитайтеВартість землі в Україні має бути не нижчою, ніж у США – Луїс Карлос Алонсо ВІДЕО

«Українська земля має прямувати за оцінкою до вартості в Аргентині, Бразилії. Швидше в Аргентині, бо саме вона дуже схожа з Україною за умовами ведення бізнесу, економічною моделлю, кон’юнктурою ринку… У середньому ціна землі має дорівнювати близько $10 тис. за гектар», – відзначив Тарас Дзьоба.

Україна – це одна з небагатьох держав у світі, яка залишилася із закритим ринком землі. При цьому аграрний сектор у ній – один із тих, які динамічно розвиваються і формують до 20% ВВП країни. Тарас Дзьоба назвав це дисонансом і наголосив, що для інвестиційної привабливості в українську аграрну галузь необхідно дозволити продаж землі.


Залишити коментар