Вт. 23 Квітня 2024

В Україні дешевшають овочі «борщового набору» нового врожаю

Сезон овочів «борщового набору» 2019 року в Україні можна вважати відкритим. Наразі на гуртових ринках країни присутні майже всі позиції нового врожаю, винятком є тільки морква.

Як повідомляє «Інфо-Шувар», якщо ціни на «старі» овочі продовжують зростати, то вартість продукції нового врожаю знижується досить швидко.

Зазначається, що за останній тиждень квітня ціни на ранній буряк в Україні знизилися на 14%, вартість ранньої цибулі зменшилася на 7%, рання картопля подешевшала майже на 40%, а рання капуста взагалі впала в ціні більш, ніж в 2 рази.

Пропозиція овочів «борщового набору» формується із продукції вітчизняного виробництва та імпорту. Так, якщо ринок ранньої капусти сьогодні майже повністю зайняв вітчизняний виробник, то ринок ранньої цибулі – це суто імпортна продукція виробництва Узбекистан та Єгипет. За оцінками «Інфо-Шувар», у структурі ринку ранньої картоплі частка вітчизняної продукції становить приблизно 20%, імпортуємо ми картоплю із Азербайджану та Єгипту. У випадку із раннім буряком, частка вітчизняної продукції складає приблизно 60%, імпорт переважно надходить із Узбекистану.

В порівнянні з минулим роком, ціни ранню капусту впали майже в 2 рази, а картопля вітчизняного виробництва подешевшала в 1,5 рази. Ціни на ранній буряк, поки що, тримаються на тому ж рівні цін, що і рік тому.


Залишити коментар