Японські вчені виростили банани з їстівною шкіркою
Японська сільськогосподарська корпорація D&T Farm виростила банан з повністю їстівною шкіркою, відтворивши природні умови, які існували 20 тис. років тому. Про це повідомляє SuperAgronom.com.
Виробники, які серйозно постраждали від аварії на АЕС Фукусіма (Японія) у 2011 р., вперше зібрали партію високоякісних бананів і очікують, що вони відновлять сільськогосподарське виробництво в місті. Незвичні банани з їстівною шкіркою були вирощені в містечку Хіроно.
Вихід в продаж унікального банана — довгоочікуваний момент для місцевих фермерів і жителів. Місто розташоване на тихоокеанському узбережжі на південь від району Хамадорі, де місцеві продажі сільськогосподарської продукції різко впали після ядерної аварії, викликаної Великим східно-японським землетрусом і цунамі.
«Ніхто не міг уявити собі цей врожай бананів вісім з половиною років тому, коли відбулося цунамі і ядерна аварія», — зауважив губернатор Фукусіми Масао Учіборі.
Місцеві жителі покладають великі надії на зібраний врожай бананів. Вони вважають це першим кроком до відновлення сільського господарства після катастрофи 2011 р. і планують виростити близько 200 тис. бананів протягом наступних 3 років.
Місцева влада планує знову повернутися до важливої позиції сільськогосподарського регіону в країні, розширивши продаж таких незвичайних бананів.
Залишити коментар