На Прикарпатті фермер збирає полуницю 5 місяців поспіль
Поблизу Івано-Франківська місцевий фермер аж до пізньої осені вирощує нетипові для цього регіону ягоди.
Свій експеримент розпочав ще 6 років тому і відтоді маленьке господарство переросло у великий бізнес. Повідомляє “Канал 402”.
Фермер Богдан Лутчин на власному прикладі довів, що ласувати власноруч вирощеними ягодами, зокрема й полуницею, можна навіть у жовтні. Він вирощує спеціальні сорти полуниці, які можуть плодити не лише у червні, а й до пізньої осені.
“Це сорти “нейтрального дня”, які ростуть не від погоди, а від того, скільки триває сам день”, – пояснив Лутчин.
Полуничний бізнес Богдан Лутчин розпочинав 6 років тому на відкритих грядках. Згодом зрозумів, що варто переходити на теплиці, аби урожай не залежав від погоди. Багато експериментував, тож тепер навіть у дощовий сезон ягоди не пошкоджуються.
“Внизу у нас крапельний полив зроблено спеціально. Його підведено, щоб знизу в корінь ішла волога. Зверху не попадає дощ, адже саме всі хвороби у нас приходять з дощами. Збоку провітрюється, тому що це не теплиця, а тунелі іспанського типу”, – сказав Лутчин.
Працівники ферми запевнили, що працювати у таких тунелях значно комфортніше, адже там немає болота.
Ще одні ягоди, які дозрівають неподалік від полуниць на фермі Лутчина – кавуни. Він розповів, що для кавунів дуже важлива сонячна погода. Саме від цього залежить і вага кавуна, і його смак.
Лутчин розповів, що і не сподівався на такий успіх у вирощуванні кавунів. Цьогоріч фермер навіть хотів розширювати площу, але холодний початок літа вніс свої корективи. Чоловік запевнив, що клімат Прикарпаття цілком підходить для вирощування кавунів.
Залишити коментар