Сб. 21 Грудня 2024

Смачні палюшки з картоплею – рецепт з прикарпатської кухні

Пропоную спробувати просту, ситну українську страву з картоплі, блюдо прикарпатської кухні – палюшки або картопляні галушки з сиром.

Інгредієнти:

Яйце куряче – 2 шт.

Сир – 200 г

Борошно пшеничне – 300 г

Сіль за смаком

Перець чорний – за смаком

Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля – для подачі)

Картопля – 700 г

Спосіб приготування:

Картоплю відварити “в мундирі”. Дати трохи охолонути, щоб можна було утримати картоплину в руках. Очистити. Натерти гарячу картоплю на дрібній тертці.

Додати сир, яйця, приправити сіллю і перцем за смаком. Добре перемішати.

Поступово всипаючи борошно, замісити тісто. Кількість борошна регулюйте по ходу замісу – тісто в результаті не повинно липнути до рук, але при цьому має бути м’яким і еластичним.

Розділити тісто на три частини. На присипленій борошном поверхні розкачати кожну частину в “ковбаску”.
Картопляні галушки з сиром інгредієнти 6
Нарізати кожну “ковбаску” тіста на невеликі шматочки, кожен шматочок закатати в кульку і придавити в центрі пальцем.
Картопляні галушки з сиром інгредієнти 7
У каструлі довести підсолену воду до кипіння. Опустити палюшки в киплячу воду. Після спливання варити ще 1,5-2 хвилини. Витягнути шумівкою готові палюшки. А далі – вже справа смаку: можна полити палюшки розтопленим вершковим маслом, або посипати зеленню і подавати зі сметаною, або обсмажити шматочки сала з цибулею і залити готові палюшки. Смачного!


Залишити коментар