У пісні коржики господині всередину кладуть мак
Інгредієнти:
борошно – 1 склянка;
мед – 40 г ;
сода – 0,5 ч. ложки;
мак – 60-70 г;
цукор – 3 ст. ложки;
тепла вода – 60 мл;
холодна вода – 400 мл;
сіль – щіпка.
Як приготувати пісні коржики:
Мак заливаємо окропом і залишаємо на пів години.
Столову ложку меду кладемо в склянку, додаємо соду і заливаємо теплою водою. розмішуємо
2/3 борошна змішуємо з медовою водою. Замішуємо тісто і поступово додаємо борошно, поки тісто не перестане липнути до рук.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо відпочити на 30 хвилин.
Розкачуємо тісто завтовшки 0,2-0,5 сантиметра і тонким стаканом чи формою вирізаємо круглі печива і проколюємо їх виделкою.
Викладаємо коржики на деко, застелене пергаментним папером і випікаємо в розігрітій до 180 ° C 10 хвилин.
Готуємо макову заливку: зливаємо воду, перетираємо мак з цукром, заливаємо холодною водою і розмішуємо, поки вода не стане білою. Складаємо коржики в глечик, заливаємо маковою заливкою і відправляємо в прохолодне місце настоюватися мінімум на 2 години.
Залишити коментар