Чт. 19 Вересня 2024

Чому з прилавків магазинів у Польщі можуть зникнути яйця

Фото з відкритих джерел.

Зміни в правилах маркування яєць ЄС можуть спричинити значні проблеми на ринку виробництва та дистрибуції цього продукту в Польщі.

Згідно з новими правилами, маркування яєць повинно відбуватися на місці виробництва, тоді як більшість польських виробників маркують яйця на місці пакування, тобто на сортувальних заводах. Ця зміна може призвести до дефіциту яєць і яйцевмісної продукції на полицях магазинів, а також до значного зростання цін на них.

Нові правила мають набути чинності 8 листопада 2024 року. Однак будуть винятки з положень, що дозволять маркувати яйця в першому пакувальному центрі, пише In Poland.

Мацей Пташинський, президент Польської господарської палати, попереджає, що наслідки можуть бути болючими не лише для виробників, а й для споживачів. Можливі зміни в чинних нормах щодо маркування яєць призведуть до відсутності широкого асортименту цього продукту на полицях магазинів. Зміни також призведуть до значного підвищення цін на яйця та продукти, що містять яйця.

Представники Польської господарської палати стверджують, що застосовувані зараз методи маркування на етапі пакування гарантують повну відстежуваність яєць, тому немає потреби змінювати процес, який виконує свою мету.


Залишити коментар