Чт. 19 Вересня 2024

Назвали країну-лідера з вирощування малини

Фото з відкритих джерел.

Україна швидко набирає обертів в експорті малини, забезпечуючи європейські та азійські ринки своєю продукцією. Українська малина стає все більш популярною завдяки своїй якості та конкурентоспроможній ціні.

Сьогодні вирощування малини поширене по всьому світу, але є країни, які стали справжніми лідерами у цій галузі.

Сербія – основний постачальник малини на європейські ринки. Близько 95% вирощеної малини в Сербії йде на експорт, з основними ринками збуту в Європейському Союзі, включаючи Німеччину, Францію та Великобританію. Сербська малина славиться своєю якістю і використовується для виробництва джемів, соків і десертів.

Польща – також великий гравець на ринку малини. Завдяки гарним умовам для вирощування ягід та сучасним методам обробки, польська малина користується великим попитом у всьому світі. Польща активно експортує малину в країни ЄС та інші частини світу.

У США малину вирощують в штатах Каліфорнія, Орегон та Вашингтон. Висока якість американської малини робить її популярною на внутрішньому ринку та за кордоном, звідки ягода експортується в Канаду, Японію та країни ЄС, забезпечуючи високоякісну продукцію.

Мексика завдяки сприятливому клімату забезпечує постачання малини в США та інші країни протягом зимових місяців, коли у північних країнах складніше вирощувати цю ягоду.

Малина – це більше ніж просто ягода. Це культура з багатою історією, значним економічним потенціалом і важливою роллю в харчовій промисловості багатьох країн.

У Волинській області зібрали урожай озимої пшениці


Залишити коментар