Ср. 18 Вересня 2024

Фаршировані шампіньйони на мангалі: смачніше за шашлик

фаршировані шампіньйони

Фаршировані шампіньйони, ілюстративне фото з мережі

Фаршировані шампіньйони на мангалі – це оригінальна альтернатива традиційному шашлику, яка здивує ваших гостей неповторним смаком та ароматом. Ця страва поєднує в собі соковитість грибів, ніжність м’яса та яскравий букет спецій.

Інгредієнти:

  • шампіньйони –  1 кг;
  • фарш (індичий) –  300-400 г;
  • зелена цибуля –  30 г;
  • кінза – маленький пучок;
  • оливкова олія – 3-4 ст. л;
  • соєвий соус –  3-4 ст. л;
  • часник – 0,5 головки

Підготовка інгредієнтів

Для приготування потрібні великі шампіньйони однакового розміру. Їх слід ретельно очистити, видаливши внутрішню частину, щоб створити простір для фаршу. Маринад для грибів готується з оливкової олії (3-4 столові ложки), соєвого соусу (3 столові ложки) та подрібненого часнику.

Приготування начинки

Для фаршу використовується м’ясо індички, яке дуже добре поєднується з шампіньйонами. До фаршу додають зелену цибулю та кінзу, дрібно нарізані. Також додається суміш перців. Сіль не потрібна через наявність соєвого соусу в маринаді. На кілограм шампіньйонів рекомендується 300-400 г м’яса.

Процес приготування

Нафаршировані шампіньйони щільно загортають у фольгу. Гриби готуються на мангалі приблизно 30 хвилин. Після цього фольгу трохи відкривають, щоб злити зайву вологу, адже шампіньйони мають у своєму складі приблизно 80% вологи. Наприкінці гриби підсмажують без фольги для надання привабливого кольору. Якщо нема можливості приготувати на мангалі, можна приготувати й у духовці.

Результат та подача

Готові фаршировані шампіньйони виходять соковитими та ароматними. Страву можна подавати як на шампурах, так і в тарілці.

Смачного!

Раніше ми писали рецепт яблучного пирога на кефірі.

Рецепт яблучного пирога на кефірі


Залишити коментар