Як приготувати варення з картоплі
Варенням із кульбаби, кабачків, зелених помідорів, напевно, вже нікого не здивуєш, а от варення з картоплі – це дійсно незвично.
Інгредієнти:
330 грамів картоплі,
250 грамів цукру,
10 грамів ванільного цукру,
80 грамів води,
20 мілілітрів рому, можна замінити коньяком.
Крім того, потрібно взяти в рівних пропорціях по одній чайній ложці мелених спецій, а саме імбиру, кориці, мускатного горіха та гвоздики.
Спосіб приготування:
Картоплю помити, почистити та відварити до готовності. Гарячу картоплю розтерти в пюре.
Зробити сироп – цукор розчинити у воді, поставити на вогонь та довести до кипіння.
До сиропу, що закипів, додати картопляне пюре, спеції, ванільний цукор. Зменшити вогонь до мінімуму і варити, безперервно помішуючи, ще близько 15 хвилин.
Приблизно за хвилину до закінчення варіння додати ром, після чого зняти з вогню.
Готове варення перекласти до стерилізованих банок, закрутити кришками, дати охолонути – і можна зберігати.
Залишити коментар