
В Україні вивели новий гібрид мигдалю

Фото з відкритих джерел.
Гібриди мигдалю, отримані шляхом схрещування мигдалю звичайного з мигдалем Фенцля, молдавським сортом Форсаж та кримськими сортами Нікітський-2240 і Делон, при м’яких зимах, з температурою не вище –21 °C навесні добре квітують.
Про це у матеріалі журналу «Садівництво по-українськи» розповів автор гібридів Анатолій Лаба, відомий селекціонер та садівник з Хмельницької області.

«Найбільш перспективними виявилися дві гібридні форми, отримані від схрещування мигдалю звичайного і мигдалю Фенцля, – зауважив він. – Вони без підмерзань можуть пережити температури нижчі за –28 °C».
Оскільки гібридні форми мигдалю показали стійкість до приморозків під час цвітіння та принесли врожай, селекціонери зібрали з них насіннєвий матеріал та висіяли. Протягом першої вегетації сіянці сягнули заввишки 0,5 м.
«Попри те, що для мигдалю рекомендовані супіски, а наші ґрунти – середньо-важкі суглинки, ці рослини тут нормально ростуть», – резюмував пан Лаба.
Залишити коментар