Нд. 8 Вересня 2024

В Англії стартував щорічний перепис лебедів

Фото з відкритих джерел.

В 1186 році всі лебеді на річці Темза були вилучені у приватних осіб і перейшли під контроль Королівської Корони. З того часу перепис проводиться щорічно в третій тиждень липня, коли народжуються нові пташенята і вони ще не можуть літати.

У цей період, коли легко порахувати всю лебедину сім’ю, оскільки вони подорожують разом, офіційні особи історичних компаній барвників і виноробів, очолювані Девідом Барбером (David Barber), «Королівським лебединим маркером», протягом п’яти днів перераховують лебедів на маршруті від Санбері до Абінгдона.

Під час цього історичного процесу, відомого як «підняття лебедя», також перевіряються стан здоров’я, зростання та вага пташенят. На лапи порахованих лебедів кріпиться табличка, що показує, що вони були враховані.

Сьогодні, хоча лебеді у країні перейшли під контроль Корони у 1186 році, тільки лебеді на приблизно 130-кілометровій ділянці річки Темзи вважаються власністю короля Карла III.

Перепис проводиться з використанням копій човнів, схожих на каное, де сакси в історії перетинали Темзу. У процесі перепису використовується один із човнів, які брали участь у знаменитій евакуації з Дюнкерка під час Другої світової війни. Човен, що називається St. Джордж несе прапор з георгіївським хрестом.

Французькі фермери очікують на найгірший урожай пшениці


Залишити коментар