Житомирщина у ТОП-5 з вирощування ягідних культур
Житомирщина входить до ТОП-5 регіонів України за площею ягідних насаджень та кількістю професійних виробників плодово-ягідних культур. Місцеві аграрії вирощують малину, полуницю, лохину, суницю, ожину, жимолость, порічку червону, обліпиху, фундук та горіх грецький.
Про це повідомляє Житомирська обласна державна адміністрація.
Загалом в області налічується 44 основних виробники плодово-ягідної продукції, які не лише займаються вирощуванням, а й частковою переробкою власної продукції.
Найбільшим підприємством у регіоні є ТОВ «Бетек», яке має під ягодами майже 400 га. Всього на ринку області представлено 17 виробників лохини, що підкреслює значну роль цього продукту в регіональній економіці.
З огляду на вимоги покупців, аграрії Житомирщини постійно шукають нові ніші для розширення свого асортименту. Сьогодні деякі садівники успішно вводять до свого виробничого циклу такі культури, як обліпиха, ожина, грецький горіх і фундук. Наразі 9 агропідприємств вирощують грецький горіх і фундук на загальній площі понад 500 га.
Загальна площа насаджень усіх плодово-ягідних культур в області становить близько 1775 га.
Залишити коментар