Нд. 8 Вересня 2024

На полі Миколаївщини місцевий фермер постраждав від вибуху невідомого предмета

міни

Фото ілюстративне з відкритих джерел.

12 липня 2024 року в селі Мирне Миколаївського району стався вибух невідомого предмета, внаслідок якого постраждав місцевий житель. Інцидент трапився під час польових робіт і призвів до госпіталізації чоловіка з мінно-вибуховою травмою. Про це повідомляє ДСНС України.

Деталі події

Інцидент стався у селі Мирне Миколаївського району. Місцевий чоловік працював у полі, коли раптово пролунав вибух. Внаслідок детонації невідомого вибухонебезпечного предмета постраждалий отримав тілесні ушкодження. З попереднім діагнозом “мінно-вибухова травма” його було терміново госпіталізовано до лікарні для надання необхідної медичної допомоги.

Мінна небезпека в Україні

Цей випадок є яскравим прикладом того, що в Україні зберігається високий рівень мінної небезпеки. Особливо це стосується сільськогосподарських угідь та територій, які могли бути забруднені вибухонебезпечними предметами внаслідок бойових дій. Фахівці наголошують на необхідності дотримання правил безпеки при виявленні підозрілих об’єктів.

Правила безпеки

Для запобігання подібним інцидентам важливо пам’ятати та дотримуватися простих, але життєво важливих правил:

  • Не підходити до підозрілого предмета
  • Не торкатися його
  • Негайно зателефонувати за номером 101 для виклику спеціалістів

Дотримання цих простих правил може врятувати життя та здоров’я. Важливо також інформувати про потенційну небезпеку місцеву владу та правоохоронні органи для вжиття відповідних заходів з розмінування території.

Раніше ми писали про те, що трактор та вантажівка підірвалися на російських мінах.


Залишити коментар