Нд. 8 Вересня 2024

Назвали 5 продуктів, які знижують холостерин

холостерин

Фото з відкритих джерел.

Високий рівень холестерину здатний закупорювати артерії. Якщо змінити спосіб життя, його рівень у крові можна знизити.

“Існує п’ять рослин, вживання яких у їжу допоможе знизити рівень холестерину. Після вивчення різних досліджень рекомендуємо вживати імбир, чорницю, журавлину, часник, женьшень”, – каже дієтолог Памела Мейсон з інформаційної служби охорони здоров’я та харчових добавок.

Часник знижує рівень холестерину та інших жирів у крові. Також дослідження за участю 70 осіб показало, що імбир може допомогти знизити рівень холестерину, якщо приймати його в дозі 1600 мг щодня протягом 12 тижнів.

В іншому дослідженні на 30 хворих на цукровий діабет було встановлено, що журавлина також може покращити ліпідний профіль, тоді як в іншому дослідженні було встановлено, що плоди журавлини (9 грамів на день) можуть знизити рівень шкідливого холестерину.

Що стосується женьшеню, одне дослідження показало, що ця рослина може знизити рівень як загального, так і шкідливого холестерину.

Ґрунтуючись на всіх цих висновках, дієтолог рекомендувала включити ці п’ять рослин в здоровий раціон або у вигляді їжі, або в якості добавок.

 


Залишити коментар