Пт. 18 Жовтня 2024

Через аномальну спеку проблеми зі світлом у 4 областях

Сьогодні, 11 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. З 16:00 до 23:00 – для компенсації дефіциту енергії в системі будуть задіяні чотири черги відключень, в інші години – три черги.

Причина – значне зростання споживання через аномальну спеку в Україні та Європі на тлі існуючого суттєвого дефіциту енергії в системі, який є наслідком російських терористичних нападів на українську енергетику, повідомило Укренерго.

Станом на ранок в Україні залишаються знеструмленими 510 населених пунктів. Через негоду є знеструмлення у Сумській області. А через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській і Херсонській областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській областях.

“Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах”, – уточнили в Укренерго.

З початку року росіяни здійснили 8 масованих атак на енергосистему. Внаслідок цього країна втратила 9 ГВт виробничої потужності українських електростанцій. Така потужність дорівнює споживанню влітку в пікові години таких європейських країн як Нідерланди або Фінляндія, чи разом Словаччини та країн Балтії.

Температура по країні перевищує +30 С. За прогнозом Диспетчерського центру «Укренерго», сьогодні на максимумі споживання на 7% перевищує аналогічний вчорашній показник.

Зазначимо, вчора з 19:00 до 23:00 для зменшення обсягу дефіциту «Укренерго» залучало аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини.


Залишити коментар