На Волині можуть закрити одну з найбільших гусячих ферм

Фото з відкритих джерел.

У селі Доросині, що на Волині, Фермерське господарство «Лебедія» за час вимкнення світла втрачає закладки яєць в інкубаторах. Руслан Хомич, керівник господарства вимушений скоротити поголів’я гусей через блекаути.

Про це повідомляє Земляк.

Власник одного з найбільших на Волині господарства з вирощування гусей Руслан Хомич торгує яйцями та гусенятами від гусок данської породи Легарт. Одне їх яйце коштує до 40 грн, а фермер продавав за тиждень до 7-8 тис. цих яєць. Проте від травня торгівля фактично припинилась і птахівник почав втрачати до півмільйона гривень щомісяця.

«Мені товариш подзвонив і сказав, що він за 2 години вимкнення світла спалив 150 л дизельного пального. Це край не вигідно економічно. Ми не витягнемо. Тому вирішили не робити закладки яєць. оскільки за 2 години ембріон в яйці помирає», — розповів Руслан Хомич, керівник ФГ «Лебедія».

За словами Руслана Хомича, на наступний рік будуть значно скорочувати поголів’я та припиняти взагалі закладку в інкубатори. Також ймовірно на Волині значно скоротиться кількість гусячих ферм, при чому ФГ «Лебедія» працює вже понад 10 років.

Від обстрілів росіян згоріло 110 га пшениці


Залишити коментар