На Донеччині залишилася працювати лише одна птахофабрика

Фото з відкритих джерел.

З початку повномасштабної війни ворожі обстріли знищили у галузі птахівництва Донецької області 1,2 млн птиці і в галузі свинарства – 25 тис. голів свиней.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА Артем Чаган, передає Укрінформ.

Він зауважив, що ворожі обстріли знищили в області значну частину поголів’я худоби та птиці, зруйновано багато приміщень для тварин.

«Найперше це стосується птахівництва – втрачено 1,2 млн голів птиці. У регіоні працює лише одна з 13-ти птахофабрик, що суттєво позначилося на валовому виробництві яєць та насиченості ринку. Маємо величезні збитки і в галузі свинарства, де спеціалізовані підприємства через ворожі бойові дії втратили понад 25 тисяч тварин», – сказав Чаган.

Він додав, що загалом у тваринництві Донеччини через повномасштабну війну вже нараховуються збитки у розмірі 1,1 млрд грн. Найбільші у сільгоспгосподарствах на лінії зіткнення та на окупованих територіях. Але наразі їх «поки що порахувати неможливо».

На Волині можуть закрити одну з найбільших гусячих ферм


Залишити коментар