Інновація у світі солодкого — морозиво з баобаба
Австрійська компанія Agrana створила інновацію у світі морозива – 100% веганський сорбет з баобаба. У складі морозива – справжні плоди баобаба (Adansonia digitata), який широко поширений у лісах і саванах Африки на південь від Сахари. Його ще називають мавпячим деревом, тому що його плоди надзвичайно приваблюють мавп.
Плоди мають кислий і трохи солодкуватий смак та високий вміст вітаміну С (289 мг/100 г), високий вміст клітковини (56,62 г/100 г) і білка (2,42 г/100 г).
Окрім поживних речовин, фрукти також забезпечують гарну текстуру сорбету.
«БАОБАБ ДАЄ ДУЖЕ ПРИЄМНУ ВЕРШКОВІСТЬ. МИ КУПУЄМО ЙОГО У ВИГЛЯДІ ПОРОШКУ З АФРИКИ», — РОЗПОВІДАЄ МІХАЕЛЬ ВІЛАНД, РЕГІОНАЛЬНИЙ МЕНЕДЖЕР З ІННОВАЦІЙ AGRANA У ЄВРОПІ
Його компанія досліджує інновації та шукає можливості створення найкращої текстури для веганського морозива, яка може максимально імітувати звичайне морозиво на ринку.
«Ми хочемо імітувати м’яке молочне морозиво, отримати таку ж текстуру та відчуття на язиці», — розповідає він.
Зараз Agrana виготовляє шість видів морозива, включаючи морозиво на рисовій основі, ягідні та фруктові сорбети, наприклад, малинове морозиво та морозиво із граната.
Залишити коментар