Сб. 21 Грудня 2024

Картопляний сезон стартував – фермери пророщують бульбу

Картоплярі почали пророщувати картоплю для висаджування на початку квітня. Для цього була підвищена температура в приміщеннях, картопля розкладена в спеціальні яшики невеликим шаром. Приміщення досвічується світлодіодними лампами.

Про це у відео на своїй сторінці у Фейсбук розповів Павло Булгаков, міжнародний консультант зі зберігання овочів.

Він зазначив, що температурний діапазон пророщування – від 12 до 15 градусів. Висота штабелів ящиків – понад 3 метри.

Нині на деяких картоплинах з’являються ростки та корінці. Через півтора місяця, коли картопля буде висаджуватися, буде вже видно навіть зародки листків.

Ринок замороженої малини “на дні”


Залишити коментар