Соложеник із яблуками – вишуканий стародавній рецепт
У якому регіоні України вигадано цю страву — невідомо. Адже яблука ростуть скрізь. Але те, що він готується просто та швидко, — це правда. Традиційно його готували на Великдень. У рецепті — яблука, але його можна готувати з вишнею.
Інгредієнти:
150 г борошна
100 мл молока
150 г масла
4 яйця
200 г вершків
Три великі яблука
Цукор, цедра лимона та кориця
Спосіб приготування:
Яблука помити, нарізати кубиками й кинути на сковороду з вершковим маслом і корицею, трохи притомити до м’якості близько 15 хвилин.
150 г вершкового масла протерти з цукром. В іншу миску додати жовтки, вершки, молоко та лимонну цедру, все змішати вінчиком і додати борошно.
Випікати млинці на сковороді з отриманого тіста. Вийде три-чотири пишних млинці. Їх перекласти яблучною начинкою. Залити збитими з цукром яєчними білками та поставити в духовку на 5 хвилин. Як тільки яєчні піки потемніють — виймати. Соложеник готовий.
Залишити коментар