Рецепт особливо смачних рогаликів
Мабуть, немає таких людей, які не люблять рогалики. Особливо з маком, слоєні! Якщо і ви любите таку випічку – зберігайте дуже вдалий рецепт.
Інгредієнти:
Тісто для рогаликів:
550 г борошна
100 г смальцю
300 г масла вершкового або маргарину
100 г сметани
2 жовтки
2 ст. ложки горілки
0,5 ч. ложки солі
1 жовток для змащування
макова начинка
цукрова пудра на присипку
Макова начинка:
200 г маку
100 г цукру
1 ст. ложка вершкового масла
ванільний цукор
Спосіб приготування:
Мак промити, залити водою і проварити 1 хвилину, далі відцідити, розтерти в ступі чи перемолоти на м’ясорубці два рази, далі додати цукор, масло, також за бажанням можете додати меду, варення, родзинки, горіхи (тільки у невеликої кількості).
Борошно + смалець + масло + маргарин, кімнатної температури у великій мисці перетерти в крихту, можна на дошці, посікти ножем. В окремій мисці перемішати добре віничком сметану, жовтки, горілку, сіль. Далі влити рідину в перетерту суміш, замісити тісто.
Тісто повинне вийти еластичним і не липнути до рук, не додавайте борошна більше ніж треба, якщо воно продовжує липнути коли ви використали все борошно – присипте ним руки. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 2 години.
Поділити тісто на частини, розкотити коло, порізати на сегменти, покласти начинку з широкої частини, скотити досередини у вигляді рогалика. На деко, застелене пергаментом, викладати рогалики, змастити жовтком, випікаємо при 170 градусах 20-30 хвилин до золотистого кольору. Дістати, дати охолонути, присипати цукровою пудрою. Рогалики вдаються слоєні, дуже смачні.
Залишити коментар